Sebze ve Meyvelerdeki Mucize

AYŞE21

Aktif Üye
Katılım
20 Haz 2006
Mesajlar
898
Tepkime puanı
0
Yaş
39
Beslenme uzmanlari sebze ve meyvelerdeki alti mucize maddeyi su sekilde siraliyor;

1.Carotinoid : Kanser hucrelerinin cogalmasini onler. Ozellikle akciger, gogus ve prostat kanserine karsi etkilidir. (Havuc, domates, portakal, yesil ve kirmizi biberde bulunuyor)

2.Allicin : Bu madde sarimsaga kokusunu veren maddedir. Bakteri, mantar ve viruslere karsi oldurucu etkisi vardir. Kani inceltir ve kanin pihtilasmasina engel olur. Damarlarda kireclenmeyi onler.

3.Hardal Yaglari : Mikrop oldurucu oldugundan, ozellikle idrar yollarini temiz tutar. Kanser hucrelerini etkisiz hale getirir. (Brokoli, turp, hardalda bulunuyor)

4.Saponin : Kandaki antikorlarin olusumunu hizlandirir ve bunula da bagisIklik sistemini guclendirir (nohut ,taze fasulye, soya, mercimek, baklagillerde bulunuyor)

5.Proteas : Vucudun protein sindiriminde gerekli bir enzimdir. Hucre degisimlerini onlediginden tumor olusmasini engeller. (Tahil, findik, fistik, baklagillerde bulunuyor)

6.Flavonoid : Kani inceltir ve kanin damarlardan daha iyi akmasina neden olur. Kanin damarlarda pihtilasmasini onler ve tansiyonun dusmesini saglar.
 

AYŞE21

Aktif Üye
Katılım
20 Haz 2006
Mesajlar
898
Tepkime puanı
0
Yaş
39
Dut kanseri onluyor
19 Mart 2007 06:15
Turkiye'de ipekbocekciligi uretimi ile yetistirilen dut dunya tarafindan da kesfedilmeye basladi.

Uzum, dut ve yerfistiginda kanseri onleyen bir madde bulundugunu aciklayan Ingiltere Montfort Universitesi'nden Gerry Potter, "Bu yiyeceklerde bulunan 'resveratrol' isimli molekulun pek cok urunun bozulmasina yol acan mantarlara karsi savastigini biliyorduk ama arastirmalarda, bu maddenin vucutta kanser hucrelerini hedef alarak onlari tahrip eden, kanser karsiti bir unsura donustugunu saptadik" diyor.

Japon arastirmacilar ise beyaz dut yapraklarinin extrelerinde bir seri biyolojik olarak aktif bilesenler tespit etti. Bu bilesenler, hucre paslanmasini onleyici, antioksidan ve damar sertlesmesini engelleyici ve damarlarda kolesterolden zengin plaklarin olusumunu baskilayici etkiye sahip oluklari ortaya cikti. Japonlar bu etkilerin sevindirici oldugunu ama dut yapraklarinin bundan daha fazlasina da sahip olduklarini iddia ediyor. Japon uzmanlar, dut yapraklarin ayni zamanda yuksek kan sekeri seviyelerini dusuren bilesIklere sahip oldugunu ileri suruyor. Yapraklar bu etkilerini, bagirsaklarda maltoz, laktoz, sakroz gibi cifte sekerleri parcalayarak onlari bagirsaktan emilebilen glikoz, fruktoz, galaktoz gibi tekil sekerlere donusturen enzimleri baskilamak suretiyle gosteriyorlar. Boylece sekerler bagirsaktan emilemedigi icin kandaki seviye de yukselmiyor.

Ote yandan, dut agacindan beslenen zararli bocek olmadigi icin herhangi bir tarim ilaci da kullanilmiyor. Bu nedenle dut dunyanin en ekolojik urunlerinden biri olarak sayiliyor. Dut, kalsiyum, demir, B1, B2 ve C vitamini yonunden zengin. Beyaz dut yapraklari idrar sokturup, vucutta biriken suyu bosaltiyor. Ac karnina yenen beyaz dut barsak solucanlarini dokuyor. Dutun taze yapraklari ile derideki yaralara ve burundaki kanamalara tampon yapilirsa kanamalar durur. Ne sekilde tuketilirse tuketilsin iyi bir kan yapicidir. Sabah ac karnina yenir ve uzerine su icilirse bagirsaklarin calismasi temin edilir. Beyaz dutun 15-20 gram yapragi 3 su bardagi ile kaynatilirsa ates de dusurur. Istah artirir, enerji verir.
 

AYŞE21

Aktif Üye
Katılım
20 Haz 2006
Mesajlar
898
Tepkime puanı
0
Yaş
39
Mucizevi bir meyve incir
Incirin yenilmesiyle insan bedeninin hucreleri yenilenir. Incirin faydasi saymakla bitmez. Sozgelisi, icerdigi yuksek orandaki kalsiyum ve fosforla kemik ve dislerin olusumu ile sagliklarini garantiler.


• Taze ve ozellikle kuru incirin yenilmesiyle insan bedeninin hucreleri yenilenir. Incir, icerdigi yuksek oranlardaki protein, vitamin ve minerallerle hucrelerin yenilenmesini saglayan bir besindir. Sozgelisi, 100 gr. kuru incir yenilirse bedenin gunluk gereksinimlerinden kalsiyumun yuzde 17'si, demir ve magnezyumun yuzde 30'u, fosforun yuzde 20'si, B1 vitamininin yuzde 5'i ve B2 vitamininin yuzde 4'u alinmis olur.

• Incir, icerdigi yuksek orandaki liflerle bedene giren kolesterolun kana karismadan atilmasini saglar.

• Sindirimi kolaylastiran incirin, bedeni bakterilere karsi koruyan etkileri de vardir.

• Incir icerdigi yuksek orandaki kalsiyum ve fosforla kemik ve dislerin olusumu ile sagliklarini garantiler:incirin icerdigi kalsiyum, diger besinlerdekine gore daha kolay sindirilir. Sut icemeyen kisilerin incir yemeleri ogutlenir.

• Incir, icerdigi 'benzaldehit' adli maddeyle kanserli hucrelerin buyumesini onler, kansere karsi etkili olur.

• Kuru incirden hazirlanan infuzyon, ozellikle cocuklarda korkusuzca kullanilabilen etkili bir mushildir: Bunun icin iki-uc kuru incir dogranir. Uzerine kaynar su dokulerek 10-15 dakika demlendirilip bir infuzyon hazirlanir. Bu infuzyondan gunde 2-3 bardak icilir.

• Korpe incir yapraklarinin sutu sigile karsi etkilidir: Bu etkiyi saglamak icin korpe incir yapragindan sizan sut sigile surulur.

• Korpe incir yapraklarinin ezilmesiyle hazirlanan yara lapasi, cibanlarin olgunlastirilmasi ve bas verip delinmesinde etkili olur.

• Kurutulmus incir yapraklariyla hazirlanan dekoksiyon, hemoroit (basur) ve cibanlara karsi etkilidir: Korpe incir yapraklari, havadar ve gunes gormeyen bir yerde kurutulur. Bu yapraklar parcalanir. 2-3 tatli kasigi kurumus yaprak bir bardak suda 30 dakika kadar kaynatilir. Boylece hazirlanan dekoksiyonla islatilan bez basur memesine surulur ya da cibanlara sarilir. Hemoroite karsi bu dekoksiyondan gunde 2-3 bardak icilir.
 

AYŞE21

Aktif Üye
Katılım
20 Haz 2006
Mesajlar
898
Tepkime puanı
0
Yaş
39
Tropikal Bir Meyve: Ananas


Değerli mineraller ve vitaminler deposu: örneğin

Pürüzsüz bir cilt için, demir; güçlü saç-tırnak ve cilt için, kalsiyum; sağlıklı cilt ve göz için, vitamin A; hücrelerin çoğalmasını sağladığı için, vitamin B ve cilt deki kollagen oluşumu için vitamin C içeriyor.

Protein sindiren ve zayıflamayı sağlayan enzim olan bromelain sayesinde sadece sindirime yardımcı olmakla kalmaz, vücutta meydana gelebilecek olan iltihapları ve şişkinlikleri de etkili bir biçimde azaltır. Özellikle sinüzit, bademcik iltihabı, gut hastalığı, mafsal iltihabı ya da yaralanma veya ameliyatlardan sonraki iyileşme dönemlerinde ananasın faydalı olduğu bilinmektedir.

Bromelain, vücudun su tutmasını azaltır, iltihapları giderir, Aşırı trombosit yapışkanlığını önlediği için doğal bir kan incelticidir. Ancak bromelainin kan inceltici ilaçlarla beraber kullanılması tavsiye edilmez. Bazı kişilerde alerjik reaksiyonlar oluşturabilir veya kalp hızını yükseltebilir.

Ananas, az bulunan bir mineral olan manganezin mükemmel bir kaynağıdır. Anti oksidan koruma sağlar ve bağışıklık sisteminin destekçisidir. Sağlıklı bir diyet meyvesidir.

ananas kilo verdirir. Ananas insan vücudunun ihtiyaç duyduğu bütün vitaminleri ve 16 doğal mineral içerir. Ananasın kilo verdirmedeki sırrı ise zengin suyunda saklıdır. Ananas suyu vücuttaki yağı etkili bir şekilde eritebilir. Dolayısıyla her gün yemekte ananas ya da ananas suyu tüketilebilir. Ancak yemeden önce ananası tuzlu suda yarım saat bekletmek gerekir.

Mide ve bağırsakları temizler. Ananas etin sindirilmesinde yardımcı olabilir. Ananasta bulunan protein mayası, yemeklerdeki proteinleri etkili bir şekilde çözümleyerek mide ve bağırsakları hareketlendirir.

Cilt ve saçı güzelleştirir. Ananasın içerdiği zengin B vitamini cildi etkili bir şekilde nemlendirir ve saçı da parlatır. Bunun yanı sıra ananas stresin giderilmesi ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine de yardımcı olur.

Tansiyon ve kandaki yağ oranını düşürür. Ananas kan dolaşımını hızlandırarak hem tansiyonu, hem de kandaki yağ oranını düşürmede etkili olabilir. Ananas, vücutta yağ birikimini de önler.

Nezleye karşı birebirdir. Ateş, öksürük ve boğaz ağrısı nezlenin en önemli belirtileridir. Bu durumda, yatakta dinlenmenin yanı sıra bir bardak taze ananas suyu da içilebilir. Çünkü ananas suyu ateşin düşürülmesi ve nefes borusu enfeksiyonunun önlenmesinde de etkilidir. Tıbbi araştırmalara göre, eskiden beri insanlar, boğaz ağrısı ve öksürüğü ananasın içerdiği protein mayasıyla gidermeye çalışmıştır.

Beyne giden kan yollarını temizler ve beynin kan dolaşımını arttırır.

Ananasın son yapılan araştırmalarda doğal yapısında bulunan bromelain enziminin CCS molekülünü içerdiği ve bunun da kansere karşı insan vücudunun bağışıklık sistemini harekete geçirdiği kanıtlandı. Bromelain, vücuttaki proteinleri ayrıştıran ve sindiren bir enzim olduğundan hazmı kolaylaştırır, mide asidini düzenler. Kemik ve eklemlerdeki kireçlenmeyi önler. Alerjilere karşı korunma sağlar. Ananasın içindeki enzimlerin yağ yakma özelliğinin olması kozmetik sektörünün de bu meyveye olan ilgisini giderek arttırıyor. İdrar söktürücü etkisi nedeniyle vücuttaki toksinlerin atımına yardımcı olduğundan selülit tedavisinde de kullanılıyor.

Ananasın içindeki enzimler, protein sindirimini hızlandırdığından oldukça doyurucudur.
 

AYŞE21

Aktif Üye
Katılım
20 Haz 2006
Mesajlar
898
Tepkime puanı
0
Yaş
39
Böğürtlendeki gençlik sırları


Güzellikten hafıza kayıplarına kadar birçok alanda kullanılıyor böğürtlen. Kimi zaman vücut güzellik losyonu olan suyu, kimi zaman ise zinde tutan çayı kullanılıyor. Hem canlılık veriyor, de hem tok tutuyor.
Modern çağın gözde yabani meyvesi hakkında Herbalist Tarkan Güveloğlu bilgi verdi.

Böğürtlen yabani bir meyve... Ama artık ülkenin birçok yerinde ıslah edilip özel olarak yetiştiriliyor. Özsuyundaki organik asitler, mineraller ve vitaminler birçok işleve sahip... Herbalist Tarkan Güveloğlu bu meyve için öncelikle "Antioksidan özelliği var. Bu özelliği sayesinde hücre ölümleri daha geç gerçekleşir" diyor.

İsterseniz daldan yeme şahsınız da var. Doğa yürüyüşlerinde bir-iki ay sonra dallarda kızarmış hallerine rastlayabilirsiniz. "Bu mevsimde dağlarda kendiliğinden yetişen yabani böğürtlenleri kullanın" diyor uzman...

Yaprağı da meyvesi de etkili
Tarkan Güveloğlu, öncelikle birçok rahatsızlığa bu meyvenin iyi geldiğini anlatıyor. Örneğin suyu ishallere geçirmede oldukça faydalı. Hafıza güçsüzlüğünü de gideriyor. Sadece meyvesi değil yaprağı da yararlı uzmana göre. Böğürtlen yaprağından yapılan çayın ağız yaralarını iyileştirdiğini söylüyor. Kurutulmuş Yapraklarından yapılan şurubun kanı temizleyici etkiye sahip olduğuna da dikkat çekiyor . Öksürüğü olanların da içmesinde fayda olan bir şurup bu.

Gençleştiriyor
"Tabii antioksidan zengini bir meyve olduğunu unutmayın" diyor. Genç kalmak için de bu yabani meyve bire birmiş. Güveloğlu, Ağustos ayına kadar bu meyvenin yabanisinin kırlarda, ormanlık yerlerde bulunabileceğini söylüyor ve yemeyi ihmal etmemek gerektiğinin altını çiziyor. Kadınları ise güzelleştiren bir ürün. İçinde çok fazla miktarda C vitamini bulunuyor. Şifalı Bitkiler Uzmanı Tarkan Güveloğlu bu konuda şunları söylüyor: "Bu mevsimde henüz çiçekleri var. Bu çiçekleri toplarsanız bir güzellik hammaddesi elde etmiş olursunuz. Bunları kaynatırsanız güzel bir vücut ve el losyonu elde edersiniz.

Tok tutuyor
Özsuyundaki asitler, mineraller ve vitaminler birçok işleve sahip. Aynı zamanda meyve olarak da yiyin. Size zindelik kazandıracak yegane meyvelerden biridir. Diğer yandan damar sağlığına da olumlu etki ediyormuş. Bir başka önemini daha anlatıyor: "Zayıflamak isteyenler özellikle böğürtlen yemeli." Tok tuttuğunu ve bu yönünün pek bilinmediğini belirtiyor. Kan şekerini etkilemeyen bir besin olduğu hakkında da bilgi veriyor. İçeriğindeki doğal şekerler sayesinde kan şekeri dengede kalıyormuş…
 
Üst