FIKRALAR

canik

Yeni Üye
Katılım
30 Kas 2005
Mesajlar
15,200
Tepkime puanı
0
Yaş
1020
Yüzbaşının çok sevdiği ve güvendiği Onbaşı Mehmet`in cezalandırdığı er, yüzbaşının karşısında:

- Komutanım benim bir şikayetim var.

- Söyle.

- Mehmet onbaşı beni döğdi.

- Git, ben onun cezasını veririm.

- Ama yüzbaşım; hem döğdi , hem söğdi.

- Anladım, git cezasını veririm.

- Anama babama laf etti.

- Git cezasını veririz dedik ya.

- Benim anam da yohtur, babam da yohtur.

- Allah rahmet eylesin.Benim de öyle. Sen git anladım.

- Ama yüzbaşım, Mehmet onbaşı benim anama da laf etti, babama da laf etti. Anam da yohtur, babam da yohtur. Anam da sensin, babam da sensin.

Yüzbaşı:

- Derhal koş, çağır Mehmet Onbaşı`yı buraya!!!
 

canik

Yeni Üye
Katılım
30 Kas 2005
Mesajlar
15,200
Tepkime puanı
0
Yaş
1020
Cemal ile Temel askerde beraber nöbet tutarken, komutan bir bakmış Cemal'in
elinde bir mektup okuyor.
"Ne yapıyorsunuz?" dedi komutan.
Temel sıkılarak yanıtladı:
"Sevgilimden mektup celdi. Okuma yazma bilmem. Cemal okuya bana..."
"Peki Cemal'in kulaklarındaki pamuk ne?"
"Mektubu tuymasın.." diye cevapladı Temel.
 

canik

Yeni Üye
Katılım
30 Kas 2005
Mesajlar
15,200
Tepkime puanı
0
Yaş
1020
Asker ve sevgilisi
İki sevgili varmış... ve gün gelmiş erkek olan sevgili vatani görevini yapmak üzere askere gitmiş. kız bu arada başka birini bulmuş. askerdeki sevgilisine "kusura bakma, hayatıma bir başkası girdi. sendeki fotoğrafımı gönderir misin lütfen..." şeklinde bir mektup yazmış. askerdeki çocuk çok üzülmüş. ama kıza öyle bişi yapması lazımmış ki; askerlik güzel geçsin... hemen alaydaki tüm erkeklerden yanlarındaki kız, sözlü, kız kardeş, sevgili resimlerini ödünç toplamış. yanlış yapan kızın resmi de dahil olmak üzere hepsini bir zarfın içine koyup kıza göndermiş. küçük birde not iliştirmiş mektuba... "pardon ama senin hangisi olduğunu çıkaramadım. içlerinden kendi fotoğrafını al ve gerisini lütfen geri yolla..." : )
 

canik

Yeni Üye
Katılım
30 Kas 2005
Mesajlar
15,200
Tepkime puanı
0
Yaş
1020
Vaktiyle, köyün birinde delikanlının biri evlendikten kısa bır sure sonra askere gitmiş.
Biraz zaman geçince. 'Acaba eşim hamile kaldımı?' diye merak eder olmuş.
Bu hep rüyalarına giriyormuş.Ama nasıl ogrenecek?Eşi okuma yazma bilmiyor.Mektup evde okunurmuş.açıktan açığa soramaz...
Sonunda karar vermiş ve normal bir mektup yazmış hane halkına hitaben.
''Nasılsınız,sizleri, köyu ozledim,vs''Mektubun sonunuda bir 4'luk eklemiş:

''Yürü mektubum yürü
Düşü hayra yor da gel
1 idik 2 olduk
3 olduk mu sor da gel''

Mektup ev halkı tarafından okunmuş.Delikanlının uyanık babası oğlunun ne demek istediğini hemen anlayarak cevap mektubunun sonuna bir 4'luk de o eklemiş:

'Mektubun iyi mektup
Boyle mektup gene yaz
Tarlan ürün vermedi
İzinli gel yine kaz''
 

canik

Yeni Üye
Katılım
30 Kas 2005
Mesajlar
15,200
Tepkime puanı
0
Yaş
1020
Sevgili Sevgilim Sevgi ,
Beni rahatta dinle . . . !

Kalbimin nizamiyesine ilk uğradığın gün istikam apoleti mavisi gözlerinle, Tabur filaması gibi dalgalanan sarı saçlarınla beni büyüledin . . ,

BeNi gezden , gözden , kalbimin alt kenar ortasından vurdun. Ama üç köşe teşkilin 3 cm’ye giremediği için görev yapamadın. Sevgilim sensiz geçen günler çok acı verici , kamp günlerinde denizden çıktıktan sonra ıslak ıslak, mayoyla , dikenlerin arasında sürünmek bile daha rahattı . Seni düşünmekten gözlerime uyku girmiyor . İnan bana konferanslarda bile uyuyamıyorum . Sabah kahvaltı yapamıyorum ; çünkü seni düşünüyorum, öğlen yemek yiyemiyorum ; çünkü seni düşünüyorum, akşam yemek yiyemiyorum ; çünkü seni düşünüyorum, gece uyuyamıyorum çünkü açım . . .

Sen yanımda yokken resmine bakıp avunuyorum. Hatta yazılıda başkalarının sınav kağıdına bile, resmine baktığım kadar bakamıyorum. Yemin ederim ki seni, 10-11 nöbetinden bi,le daha çok seviyorum. Sana olan aşkım o kadar büyük, öyle ki diger aşklar sana olan aşkımın yanında hazırlık sınıfı gibi kalıyor. Biliyorum sana karşı bir hata yaptım ; ama bir daha tekrar etmeyecektir. Eğer ivedi olarak bana dönersen 3 hafta sonuna bile razıyım . . .

Sevgilim mektubuma istemedende olsa son veriyorum. Buluşacağımız yeri ve zamanı sana bırakıyorum. Benim için fark etmez çünkü her yer vatan toprağıdır. Şunu bilmeni istiyorum ki bizim aşkımız sağ baştakiler ileriye baktığı sürece devam edecektir. Sağol çekmene gerek yok . Bu haftaki egitim ve öğretimlerinde başarılar diler, gözlerinden öperim.

__________________
 

canik

Yeni Üye
Katılım
30 Kas 2005
Mesajlar
15,200
Tepkime puanı
0
Yaş
1020
ASKER TEMEL

Asker Temel içki içmeyi çok severmiş.Bir gün komutan duvara bir yazı yazmış:"İÇKİ ÖLDÜRÜR" Asker Temel sabah bu yazıyı görünce yanına ekler:"ASKER ÖLÜMDEN KORKMAZ"
 

canik

Yeni Üye
Katılım
30 Kas 2005
Mesajlar
15,200
Tepkime puanı
0
Yaş
1020
LAZER

Komutan bölüğe bir bilgisayar aldırır ancak yazıcı almayı unutur. Postasını çağırır ve ona 'git bana bir lazer yazıcı getir' der. postası gider bölüğün içindeki bütün erlere laz olup olmadığını sorar, bir laz bulur ve komutanın yanına getirir. komutan postasına 'bu kim ' diye sorar ve posta komutana 'bir tane laz er getirdim' der.Komutan ise 'iyi ki scan-er istemedik'der ve asker de 'onu da bulabilirim komutanım ' der.
 
Üst