Bu yaşananlar orta doğu savaşı değil insan katliamı

gamzecansu

Yeni Üye
Katılım
22 May 2006
Mesajlar
6,289
Tepkime puanı
0
Yaş
34
Aslında böyle bir konu açmak hiç aklıma gelmemişti.
Bugün, Ankara Kızılay da arkadaşımla gezerken bir sergiye rastladık. Bu sergi Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası tarafından yapılmış. Ve bu sergide; Filistin, Lübnan ve İsrail halkının ne halde olduğunu gösteren resimler ele alınmıştı. Yani, vicdanı olan insanlara bir sesleniş içindeydiler. Bunların yanında yorum defteri de vardı. Belki 3 belki 4 sayfa yorum yazdım. Bu olaylara sebep olanlara isyan ettim. Yeri geldiğinde kızdım, yeri geldiğinde haykırdım. Allah'ımdan yardım istedim.
Belki, sizde sergi sahipleri gibi aynı düşünce de olursunuz. Nede olsa hepimiz insanız ve bir gün bizde muhtaç olabiliriz.

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası genel müdürü bu sergiyi neden açtıklarını şu şekilde açıklamıştır:

İsrail'in yaklaşık 1 aydır, önce Filistin'de sonra Lübnan'da gerçekleştirdiği katliamlar yürekleri sızlatmaya devam ediyor. Kimyasal silah kullanıldığı kesinleşen Filistin ve Lübnan'da henüz kundakta olan bebekler, ağızlarında emzikleri ile bombaların hedefi oluyor, kullanılan biyolojik ve kimyasal silahlarla adeta beşiklerinde eriyorlar.
  Başta kendilerine "güçlü" diyen devletler olmak üzere, neredeyse bütün dünya bu olaya sessiz kaldı.
  İsrail'in Filistin ve Lübnan'a gerçekleştirdiği saldırıların ilk gününde, hem Filistin hem de Lübnan Büyükelçilikleri Yönetim Kurulumuz tarafından ziyaret edilmiş ve bu ülke halklarının acil ihtiyaçlarında kullanılmak üzere 25'er Milyar Liralık yardım çekleri teslim edilmiştir.
  Sendikamız, bugün Lübnan'da İsrail'in gerçekleştirdiği bu vahşet karşısında sesini yükseltmek, vahşeti fotoğraflarla hafızalara kazımak için böyle bir fotoğraf sergisi açmayı uygun görmüştür.
  Yaklaşık 5 gün süreyle Ankaralıların ziyaretine açık olacak bu fotoğraf sergisi ile ilgili olarak bir açıklama yapan Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, "İnsanlığın bu vahşeti durdurabileceğine" vurgu yaptı.
  Ve şöyle devam etti;
“ Hitler'in yaptığı ile İsrail'in yaptığının arasında bir fark yok. Herkes biliyor ki Hitler, haksız bir şekilde dünyanın muhtelif ülkelerinde bulunan Yahudileri önce kamplarda toplanmış daha sonra fırınlarda diri diri yakmıştır. Tüyler ürpertici bu olayın bir benzeri Japonya’da atılan atom bombasıdır. Hiroşima ve Nagasaki’ye atılan atom bombalarının izleri halen bozulmadan tutulmakta ve bu ülkeye gelen misafirlere gösterilmektedir. İsrail’de de, Hitler’in Yahudilere yaptığı zulmü gösteren materyaller müze haline getirilerek, ziyaretçilere gezdirilmektedir. Böylece hem Hitler’in hem de ABD’nin atom bombası kullanması, insanlık açısından utanç verici olması, hafızalarda diriliğini korumaktadır. Bugün yapılanlarla arasındaki tek fark sadece insanları altın dişleri ve yüzüklerinin toplanmamasıdır. İnsanoğlunun bu korkunç olay karşısında hala suskunluğunu koruması BM ve ABD’nin baskısı ile İsrail’in bu tutumunu kınamayacak karar alamaması, İslam ülkelerinin olaya gerektiği kadar önem vermemesi gerçekten insanlık adına çok üzücüdür. Bu vesile ile bölgede savaş sebebiyle yakınlarını kaybeden herkese Yüce Allah’tan sabır diliyorum. Umuyorum ki bu vahşet en kısa zamanla sona erecek, Filistin ve Lübnan da silahlar susacak, barış devreye girecek ve her insanın hakkı olan güven içerisinde yaşama ortamı kurulacaktır.”



Allah hepimizin yardımcı olsun. Ve bu tür olaylarla bizi sınavdan geçirmesin.Dilerim sizde duyarlı olursunuz.

Vêr£İêßt ve Aroses’e yardımları için çok teşekkür ederim…….


 

3va

Yeni Üye
Katılım
3 Ocak 2006
Mesajlar
12,779
Tepkime puanı
0
Yaş
41
İnsanlık yok oluyor insanlar hiç ediliyor  insan olmayanlar tarafından.. Ne kadar acı...

Resimler bir çok şeyin cevabı...
Söyleyecek söz de bırakmıyor  :-\
En çok üzüldüğüm çocuklar
Lanet olsun bunu yapan insan olmayan yaratıklara LANET OLSUN..!
Ben böyle bir dünyaya bi can getirmek istemiyorum artık
Çünkü bu dünya benden bir CAN'ı hak etmiyor :(

offffff............

Teşekkürler duyarlılığın için.
 

AYŞE21

Aktif Üye
Katılım
20 Haz 2006
Mesajlar
898
Tepkime puanı
0
Yaş
39
--------------------------------------------------------------------------------

İşte Çocuk Katili İsrail (İZLE)


El Cezire televizyonu'nun internet sitesi, İsrail'in bebek katliamlarını ortaya koydu. İzlemek için habere tıklayınız.. (03/07/2006 - 18:13)


El Cezirenin internet sitesi İsrail'in iç yüzünü ortaya çıkardı.Masum insanları öldüren İsrail'in çocuklara da yaptıkları bir bir ortaya çıktı. İzlemek için tıklayınız'a tıkladıktan sonra gösterilen ok işaretlerine basarak izleyebilirsiniz.


http://www.aljazeera.net/mritems/streams/2006/6/30/1_629416_ 1_43.swf

LÜTFEN, LÜTFEN AMA LÜTFEN... İZLEYİNİZ...

Sesli İzleyiniz...

http://nobravery.cf.huffingtonpost.com/
 

gamzecansu

Yeni Üye
Katılım
22 May 2006
Mesajlar
6,289
Tepkime puanı
0
Yaş
34
Bu dünya nereye gidiyor ya biz gittikçe batıyoruz bugün onlaraysa yarın bislere de olacğı kesin sözler bile ifade edemez hiç bir şeyi insanın içinde vicdan insanlık duygusu olmadan biz bir yere waramayız inşallah en kısa zaman da herşey yoluna gircek Allah hepimizin yardımcısı olsun ......

AYŞE21 katılım yaptığın için çok teşekkür ederim 
 

aroses

Aktif Üye
Katılım
19 May 2006
Mesajlar
1,279
Tepkime puanı
0
Yaş
36
bu çocuk israil askeri tarafından evinin içindeyken bombalandı ama ölmedi enkazdan çıkarken okadar korktu ki ellerini havay kaldırarak adeta ben çocugum beni vurmayın teslim oluyorum dercesine kaldırdı o küçük ellerinii...

 
Üst