8 askerimiz serbest bırakıldı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

gamzecansu

Yeni Üye
Katılım
22 May 2006
Mesajlar
6,289
Tepkime puanı
0
Yaş
34
Hakkari Dağlıca'daki saldırının ardından, PKK'nın eline geçen 8 asker serbest bırakıldı. Askerler uçakla Türkiye'ye getirildi.


Cihan Haber Ajansı askerleri taşıyan uçağın Diyarbakır Askeri Havaalanı'na indiğini duyurdu. 8 asker, aileleri ile de telefonla görüştü.

Genelkurmay Başkanlığı da bu haberleri doğrularken, irtibat kesilen 8 TSK personelinin bugün itibarıyla TSK bünyesine katıldığını bildirdi.

Ahmet Türk: Bizim için önemli...

Askerler aralarında Demokratik Toplum Partili milletvekillerinin de bulunduğu heyete teslim edildi. Sıkı güvenlik önlemleri altında Erbil havaalanına getirilen 8 Türk askeri, burada bekleyen uçağa bindirildi.

Bu arada, Erbil Havaalanı'ndan Türkiye'ye hareket eden ve 8 Türk askerini taşıyan uçakta Irak Savunma Bakanı Casim ve koalisyon güçlerinin komutanı Petraeus'un da bulunduğu açıklandı.


Askerlerimizin serbest bırakılması dünyada basınında...

DTP: "Askerleri 07.00'de teslim aldık"
Demokratik Toplum Partisi (DTP) Siirt Milletvekili Osman Özçelik, "8 askeri saat 07.00 itibarıyla teslim aldık. Askerlerin sağlık durumları iyi" dedi.

CNN TÜRK'e açıklamada bulunan DTP'li Özçelik, bölgesel hükümet yetkililerinin de askerlerin alınmasında yardımcı olduklarını belirtti. Askerlerin serbest bırakılması için Uluslararası Tolerans Cephesi adlı vakıf da devredeydi. Vakfın Yönetim Kurulu üyelerinden İlnur Çevik, CNN TÜRK'e yaptığı açıklamada günlerdir, askerlerin serbest bırakılması için çalıştıklarını bu amaçla vakfın yöneticilerinden Hüseyin Sincari'nin çeşitli görüşmeler yaptığını söyledi.

Bu arada, Bölgesel hükümet kaynakları, askerlerin uçakla Türkiye'ye yola çıktıklarını açıkladı. Öğleden sonra Türkiye'de olmaları bekleniyor...

8 askerden 21 Ekim'de PKK'nın Hakkari Dağlıca'da düzenlediği saldırıdan bu yana haber alınamıyordu.

'Askerler, Barzani ve Talabani'nin girişimleriyle bırakıldı'
Kürt Bölgesi Divan Başkanı Fuad Hüseyin, PKK tarafından rehil alınan sekiz Türk askerinin Yönetim Başkanı Mesut Barzani ve Irak Devet Başkanı Celal Talabani’nin "şahsi ve insani" girişimleriyle serbest bırakıldığını" bildirdi.

Fuad Hüseyin, sekiz askerin serbest bırakılmasının ardından yaptığı açıklamada "Başkan Mesut Barzani, Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ve Başbakan Neçirvan Barzani’nin şahsi ve insani girişimleriyle PKK tarafından alıkonulan 8 Türk askerinin serbest bırakıldığını" söyledi.

KDP’nin yakınlığı ile bilinen Peyamner Haber Ajansına göre, askerlerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.


Serbest bırakılan askerlerin isimleri:

Piyade er Ramazan Yüce - Mardin,
Er İrfan Beyaz - Gaziantep,
Çavuş Mehmet Şenkul - Niğde,
Er Fuat Başoda - Konya/Cihanbeyli,
Er İlhami Demir - Ağrı/Patnos,
Er Fatih Atakul - Denizli,
Uzman Çavuş Halis Çağan - Adana,
Er Özhan Şabanoğlu.


Kaynak=Ekol@y
 

gamzecansu

Yeni Üye
Katılım
22 May 2006
Mesajlar
6,289
Tepkime puanı
0
Yaş
34
askerler250.jpg
 

Kalpsiz

Yeni Üye
Katılım
30 Kas 2005
Mesajlar
6,155
Tepkime puanı
0
Yaş
36
vatana millete hayırlı uğurlu olsun.
 

canik

Yeni Üye
Katılım
30 Kas 2005
Mesajlar
15,200
Tepkime puanı
0
Yaş
1020
vatanımızın ve milletimizin gözüaydın :eek:k
 

AYŞE21

Aktif Üye
Katılım
20 Haz 2006
Mesajlar
898
Tepkime puanı
0
Yaş
39
Askerlerin serbest bırakılması için Uluslararası Tolerans Cephesi adlı vakıf da devredeydi. Vakfın Yönetim Kurulu üyelerinden İlnur Çevik, CNN TÜRK'e yaptığı açıklamada günlerdir, askerlerin serbest bırakılması için çalıştıklarını bu amaçla vakfın yöneticilerinden Hüseyin Sincari'nin çeşitli görüşmeler yaptığını söyledi.

8 askerden 21 Ekim'de PKK'nın Hakkari Dağlıca'da düzenlediği saldırıdan bu yana haber alınamıyordu.

ABD:
ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Sean McCormack de, irtibat kesilen 8 Türk askerinin, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesine katılmasının ABD tarafından memnuniyetle karşılandığını bildirdi.

McCormack, "8 Türk askeri, Iraklı yetkililere teslim edildi. Iraklı yetkililer de daha sonra bu askerleri, Türk makamlarına transfer etmek üzere ABD askeri personeline verdi. Irak hükümetinin çabalarını alkışlıyoruz. Türkiye, Irak ve ABD'nin ortak düşmanı PKK ile savaşta, Irak ve Türkiye arasındaki son işbirliğinin devamı ve derinleştirilmesi çağrısında bulunuyoruz" ifadesini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın, İstanbul'da, Türk ve Iraklı muadilleriyle bir araya geldiğini ve terörizme karşı işbirliğini artırma yollarını ele aldığını da belirten McCormack, "Terörist bir örgüt olarak PKK'yı kınadığımızı bir kez daha tekrar ediyoruz ve PKK'yı, terörist eylemlerini kesip, koşulsuz olarak silah bırakmaya çağırıyoruz" dedi.

İNGİLTERE:
İngiltere Savunma Bakanı Des Browne, 8 Türk askerinin birliklerine dönüşünün, gerginliğin azaltılmasına yönelik önemli bir adım olduğunu ve Iraklı Kürt yetkililerin PKK'ya yönelik kesin önlemler almaları gerektiğini söyledi.

Irak ziyaretinden ülkesine yeni dönen Des Browne, yaptığı açıklamada, Kuzey Irak'taki bölgesel yönetime hitaben, "Ancak bu, bir ilk adım olmalı" dedi.

İngiliz bakan, terör örgütü PKK'nın faaliyetlerinin önlenmesine yönelik olarak "Iraklı Kürt yetkililer tarafından kesin önlemler alındığını görmek istediğini" vurguladı.

IRAK:
Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin yetkilisi Dr. Fuad Hüseyin, Erbil'de düzenlediği basın toplantısında, askerlerin, saat 02.00 civarında, Irak-Türkiye sınırında bölgesel yetkililer Kerim Sincari ve Osman Hacı Mahmud tarafından teslim alındığını belirtti.

Hüseyin, askerlerin en yakın zamanda Türkiye'ye sağ salim geri dönmeleri için çabaladıklarını söyledi ve "Askerlerin serbest kalmasından çok mutluyuz" dedi.

Askerlerin serbest bırakılmasının birçok organizasyonun çabası sonucunda olduğunu ifade eden yetkili, Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ile bölgenin başkanı ile arasına iyi bir koordinasyon olduğunu ifade etti.

Fuad Hüseyin ayrıca, bölgesel Kürt yönetiminin Türkiye ile iyi ilişkiler içinde olmak istediğini de kaydetti.

Olayın insani bir mesele olduğunu belirten yetkili, askerlerin serbest bırakılması için ilk günden beri çalıştıklarını da kaydetti.

Hüseyni, "Kürt liderler PKK liderleriyle diyalog kurmaya çalıştı. Kürt liderler ellerinden geleni yapmaya çalıştılar" diye konuştu.

Baykal: "Memnuniyetle karşılaşıyorum"

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Prof. Dr. Erdal İnönü'nün Teşvikiye Camii'ndeki cenaze törenine gelişinde, "Kaçırılmaları üzüntü vericidir, hiç kuşku yok. Bırakılmış olmalarını memnuniyetle karşılıyorum" dedi.

DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, irtibat kurulamayan 8 Türk askerinin "serbest bırakılmasını"na ilişkin, "Bunun mutlu bir sonla sonuçlanması, ailelerine kavuşmaları bizim için önemli" dedi.

Türk, Prof. Dr. Erdal İnönü'nün Teşvikiye Camii'ndeki cenaze töreninde gazetecilerin, "askerlerin serbest bırakılmasında partinizin rolü oldu mu?" sorusuna, "Biz bu konuda daha önce çağrımızı yapmıştık. Bunların ailelere teslim edilmesi konusunda bir talebimiz olmuştu. Bu konuda insani boyutuyla olayı ele alıp, gereken çalışmaları yaptık" dedi.

Türk, "Gereken ilişkileri kurmaya çalıştık. Arkadaşlarımız da zaten bununla ilgili Erbil'e gittiler ve bunun mutlu bir sonla sonuçlanması, ailelerine kavuşmaları bizim için önemli. Biz meseleyi siyasi boyutuyla hiç tartışmadık. Sadece insani boyutuyla, bize düşen sorumluluğun olduğuna inandık ve onu yerine getirmeye çalıştık" diye konuştu.

Aileler sevinçli

Genelkurmay Başkanlığı'nın 8 TSK personelinin TSK bünyesine katıldığını bildirmesinin ardından, askerlerin aileleri de büyük sevinç yaşıyor.

Denizli:
Denizli'de yaşayan, Er Fatih Atakul'un babası Süleyman Atakul, oğullarından haber alamadıkları 14 günün çok zor geçtiğini söyledi. Başbakanlığın, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin haber alınamayan 8 Türk askerine ulaşılabilmesi için önemli çaba harcadığını ifade eden Süleyman Atakul, "Çok mutluyum, şehit anaları bir Fatih kazandı" dedi.

Mersin:
Piyade Er Ramazan Yüce'nin Mersin'deki evinde de, hüzünlü bekleyiş yerini sevinç gözyaşlarına bıraktı.

Yüce'nin annesi Fatma Yüce, oğlunun serbest bırakılmasıyla ilgili kendilerini arayan olmadığını ancak televizyondan duyduğu haberin acısını dindirdiğini söyledi.

Hatay:
Er Özhan Şabanoğlu'nun Hatay'daki ailesi, çocuklarından haber almanın sevincini yaşadıklarını belirtti. Baba Bahattin Şabanoğlu (60), "15 gün boyunca çok zor günler geçirdik, devletime güveniyorum" diye konuştu.

Adana:
Uzman Çavuş Halis Çağan'ın Adana'nın Tufanbeyli ilçesindeki aile fertleri de sevince boğulduklarını belirtti. Bazı siyasi parti temsilcileri ile aile yakınları, uzman çavuşun evine geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

 

Sir_ako

Aktif Üye
Katılım
30 Tem 2006
Mesajlar
792
Tepkime puanı
0
Yaş
78
........esir olan askerlerimiz sag salim canli olarak memleketimize geri donduler, devletimizde onlari takdir  edecegi yerde hapise tikip mahkemeye verdi.terroristlerle carpisan diger askerlerin moraller bozulmazmi yani.orasi turkiye orda her sey olur. tren adami cigner ezer, demiryollari rotar yapti diye olenin ailesinden tazminat ister.
 

derin***

Yeni Üye
Katılım
18 Mar 2006
Mesajlar
11,193
Tepkime puanı
0
Yaş
36
arkadaşlar mailbox'ma gelen bir maili paylaşmak istedim sizlerle,tüğlerim diken diken oldu..Acaba hangisi gerçek??yorum sizin!!!
İNANILIR GİBİ DEĞİL, BİR BİT YENİĞİ VARDI AMA BU KADARINI HİÇ DÜŞÜNMEMİŞTİM !



Kaçırılan 8 askerin ardından siz de üzülmüş müydünüz?

O zaman boşuna üzülmüşüz.
Onların keyfi gayet yerindeymiş.
Anladığım kadarıyla kaçırılmamış bunlar.
Kendileri kaçmış.

KAÇIRILDIĞI SÖYLENEN ASKERLERİN GEÇMİŞİ
1) RAMAZAN YÜCE; MARDİN DTP GENÇLİK KOLLARI ÜYESİ



  2) İRFAN BEYAZ; G ANTEP DTP GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI



    3) FUAT BAŞODA; CİHANBEYLİ DTP GENÇLİK KOLLARI ÜYESİ



    4) İLHAMİ DEMİR; AĞRI-PATNO DTP GENÇLİK KOLLARI ÜYESİ



5) HALİL TAN; ADANA DTP GENÇLİK KOLLARI ÜYESİ



      6) ÖZHAN ŞABANOĞLU: HATAY DTP GENÇLİK KOLLARI ÜYESİ



DİĞER İKİSİ ARAŞTIRILIYOR


adszrw1.png


adsz2to2.png


adsz3gm7.png




 

BY_KRAL_ASKER

Aktif Üye
Katılım
10 Ocak 2006
Mesajlar
4,878
Tepkime puanı
0
Yaş
38
Keşke kaçıranlar bu vatan hayinlerinin kafasına sıksalardıda serbest bırakmasalarıdı bunlar gibi adileri hapse vermeyeceklerde tekrar eline silah verip dağamı gönderecekler ulan adam olasalardı bi kere o çapulculara esir düşmezlerdi ben olsam kafama sıkar yine esir düşmezdim böyle insanlar bide takdirmi bekliyo devletten? :mad:
 

derin***

Yeni Üye
Katılım
18 Mar 2006
Mesajlar
11,193
Tepkime puanı
0
Yaş
36
ako_hox' Alıntı:
........esir olan askerlerimiz sag salim canli olarak memleketimize geri donduler, devletimizde onlari takdir  edecegi yerde hapise tikip mahkemeye verdi.terroristlerle carpisan diger askerlerin moraller bozulmazmi yani.orasi turkiye orda her sey olur. tren adami cigner ezer, demiryollari rotar yapti diye olenin ailesinden tazminat ister.

onlar kaçırılmamış ako_hox kendileri kaçmışlar  :down: :down:
 

Kalpsiz

Yeni Üye
Katılım
30 Kas 2005
Mesajlar
6,155
Tepkime puanı
0
Yaş
36
gelde delirme gelde kudurma böyle o.ç oldukları sürece böyle p.ç kürtler pkklılar olduğu sürece bu vatanın beli doğrulmaz.
 

AYŞE21

Aktif Üye
Katılım
20 Haz 2006
Mesajlar
898
Tepkime puanı
0
Yaş
39
eeeee
yuh yani bu  kadarıda olmaz
nasıl türk bunlar
okadar üzüldügümüze deymezlermiş
korkaklar..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst