2006 ÖSYS YERLEŞTİRME BAŞVURUSU!!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

roselife

Yeni Üye
Katılım
17 Ara 2005
Mesajlar
6,963
Tepkime puanı
0
Yaş
35
2006 ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu
ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayınlandı. Yerleştirme başvuruları 26 Temmuz - 11 Ağustos 2006 tarihleri arasında internetten veya başvuru merkezlerinden yapılacaktır.
--------------------------------------------------------------------------------

Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, bu seneden itibaren tüm adayların adreslerine postalama yerine okullarda satışa sunulacak. Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, yerleştirme ve hizmet ücreti olarak 15 YTL alınacak. Söz konusu kılavuzu okullara 20 Temmuzdan itibaren göndereceklerini kaydeden ÖSYM Başkanı Yarımağan, 25 Temmuzdan itibaren de adaylardan tercih başvurularını almayı planladıklarını söyledi.

2006-ÖSYS'de tercih yapma hakkı olan ve tercih yapmak isteyen aday: Bir ÖSYS Başvuru Merkezinden 3,00 YTL karşılığında "2006 ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu"nu alınız.

Tercihlerinizi ÖSYM'ye nasıl (İnternet aracılığıyla / Başvuru Merkezi aracılığıyla) göndereceğinize karar veriniz.

İnternet aracılığıyla kendim göndereceğim;

24 Temmuz - 9 Ağustos tarihleri arasında Kılavuzun arka sayfasında belirtilen banka şubelerinden birine giderek 10,00 YTL yerleştirme ücretini ödeyiniz.

Kılavuz TABLO 3A, TABLO 3B ve TABLO 4'teki yükseköğretim programlarını ve koşullarını dikkatlice inceleyip yapacağınız tercihleri ve sıralarını belirleyiniz ve Tercih Formu'na yazınız.

Bankaya yerleştirme ücretini yatırdıktan en az 2 iş günü sonra, 26 Temmuz - 11 Ağustos tarihleri arasında İnternet bağlantısı olan ve yazıcısı bulunan bir bilgisayarı kullanarak www.osym.gov.tr adresindeki ÖSYM sayfasında 2006-ÖSYS Tercih başlıklı alana T.C. Kimlik numaranız ile ÖSYS şifrenizi giriniz; Tercih Formu'ndaki tercihlerinizi yazıp kontrol ettikten sonra gönderiniz ve yazıcıdan Tercih Listesi'ni alınız. Bu işlemler sonunda ekranda "Tercihleriniz sistem tarafından başarıyla kabul edilmiştir." uyarısını görmeniz gerekir.


Başvuru Merkezi aracılığıyla göndereceğim;

Başvuru Merkezinden randevu alınız (Randevu alacağınız gün 26 Temmuz - 11 Ağustos tarihleri arasında bir gün olabilir).

Kılavuzun arka sayfasında belirtilen banka şubelerinden birine giderek 10,00 YTL yerleştirme ücretini ödeyiniz (Ödemeyi, randevu aldığınız günden en geç 2 iş günü önce olması koşuluyla, 24 Temmuz - 9 Ağustos tarihleri arasında yapabilirsiniz).

Kılavuz TABLO 3A, TABLO 3B ve TABLO 4'teki yükseköğretim programlarını ve koşullarını dikkatlice inceleyip yapacağınız tercihleri ve sıralarını belirleyiniz ve Tercih Formu'na yazınız.

Randevu aldığınız gün ve saatte Tercih Formu, banka dekontu ve bir kimliğinizle birlikte ilgili Başvuru Merkezine gidiniz. Başvuru Merkezi görevlisi tercihlerinizi sisteme girip size onaylattıktan sonra ÖSYM'ye gönderecek; daha sonra da yazıcıdan Tercih Listesi'ni alarak size verecektir. Tercih hizmeti ücreti olarak 2,00 YTL ödeyiniz.

 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst